Användarvillkor

Sport of Sweden är en del av företaget Box of Sweden Enterprise AB. När det står vi i texten nedan så menas alltid Box of Sweden Enterprise AB.

Vi har ambitionen att alltid ge hög service till våra kunder, därför arbetar vi efter nedanstående köpvillkor. Du är alltid välkommen att kontakta oss via kundservice@sportofsweden.com om du har frågor kring webbshopen eller om någon av produkterna.

Ålder

För att handla på hemsidan måste du vara minst 18 år eller ha målsmans godkännande.

Priser

Alla produkter anges med pris inklusive moms. Eventuella fraktkostnader redovisas innan ni bekräftar köpet. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive moms, frakt och eventuell fakturaavgift.

Betalning

Ni kan välja mellan flera olika betalningsmetoder. Välj den metod som passar er bäst när ni kommer till kassan, innan ni bekräftar köpet.

 
Kortbetalning: 

Ett smidigt sätt att betala på via kredit-, kontokort eller PayPal-konto. PayPal accepterar de vanligaste betalkorten t ex Visa, Master/Eurocard och American Express. Kortbetalningen sker över en säker uppkoppling med SSL-kryptering.
Vi tar inte ut någon avgift vid betalning med PayPal.

 
Fakturaköp:


I samarbete med SveaWebPay (Svea Ekonomi AB) kan vi erbjuda betalning mot faktura. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Samtliga fakturor utskickade från Sport of Sweden är överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas ut med post samma dag som ordern går från vårt lager. Observera att fakturan kommer i ett separat kuvert och ligger inte i ert paket. För denna tjänst debiterar vi en fakturaavgift på 19 kr. Samtliga fakturaordrar genomgår en sedvanlig kreditupplysning innan köpet godkänns. Denna utförs per automatik och medför att ingen konkret kreditförfrågan registreras. Leverans av fakturan sker till den adress som finns registrerad såsom folkbokföringsadress. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta med 2 % per månad från förfallodagen. Vid påminnelse debiterar lagstadgad påminnelseavgift på 50 kr.  

 
Förskottsbetalning:

Ni betalar in pengar i förväg på vårt PlusGirokontonummer 59 95 32-9. Efter att ni skickat er order i kassan får ni information på skärmen samt via e-post hur ni går tillväga. Varan skickas så fort betalningen noterats på PlusGirokontot, så räkna med upp till 3 dagars förlängd leveranstid om ni väljer förskottsbetalning.
Vi tar inte ut någon extra avgift vid förskottsbetalning.

Fraktavgift

Alla varor skickas med DHL Servicepoint och leveranstiden är normalt 3-7 dagar efter att betalning är mottagen. Servicepoint-paket skickas till ett utlämningsställe och måste hämtas ut inom 14 dagar. En fraktkostnad på 65 kr tillkommer på alla köp upp till och med 600 kr över detta belopp är alla köp fraktfria inom Sverige. Om en beställd vara är restnoterad, meddelar vi er den beräknade leveranstiden för att godkänna senare leverans eller makulera beställningen.

Transportskada


Om varan kommer bort eller att ni vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, ska du omedelbart anmäla detta till kundservice@sportofsweden.com.

Outlösta paket


För paket som inte löses ut hos DHL Servicepoint inom 14 dagar, förbehåller vi oss rätten att debitera kunden för vår fraktavgift samt DHLs returfrakt till oss, för närvarande 170 kr.

Reklamation


Om en vara är felaktig, defekt eller felexpedierad, var vänlig kontakta oss på kundservice@sportofsweden.com för vidare instruktioner.

Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom 14 dagar. Vid återsändelse av en felaktig eller skadad vara står vi för frakten och eventuell ersättningsleverans. Varan ska återsändas väl emballerad och i originalförpackning med bifogad beskrivning av felaktigheten. Om varan skadas eller kommer bort då ni återsänder den är ni betalningsansvarig.

Ångerrätt

När ni köper en vara på distans har ni enligt lagen rätt att ångra köpet inom 14 dagar, när ni handlar inom Sverige. I ert meddelande till oss måste det klart framgå att ni ångrar er. Ångerfristen börjar löpa den dag ni tog emot varan. Ångerrätten upphör om förpackningen brutits. Varan måste returneras i oanvänt skick och i originalförpackning. Kontakta oss på kundservice@sportofsweden.com innan du returnerar varan. Köpesumman minus fraktkostad återbetalas senast 30 dagar efter det att vi har återfått varan. Ni som kund står själv för returfrakten. Retur får inte ske som postförskott eller efterkrav. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att ni är vårdslös förlorar ni ångerrätten.

Force Majeure


I händelse av omständigheter som står utanför vår skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av nytillkommen eller ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska vår förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl ni som vi rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

GDPR


I samband med köp av våra produkter måste vi få samla in några uppgifter av dig som köpare. Detta kan vara:
Namn, adress, telefonnummer, e-post och födelsedatum.

Övriga uppgifter så som betalinformation, kortnummer eller liknande hanteras inte av oss, utan detta hanteras helt av våra partners som sköter våra betallösningar.
Vi behöver samla in dessa uppgifterna för att helt enkelt kunna leverera de saker du beställt från oss. Genom att acceptera villkoren för tjänsten vid köp av våra produkter, ger du också ditt samtycke till att vi lagrar dessa uppgifter om dig för att vi ska kunna leverera de produkter du beställt. Vi kommer aldrig att sälja eller dela dina uppgifter med någon annan part förutom i leveranssyfte. Om du vill att vi ska plocka bort de uppgifter vi har om dig, rensar vi givetvis bort detta.

Övrigt


När ni lägger er beställning hos oss uppger ni era personuppgifter. I samband med er registrering och beställning godkänner ni att vi lagrar och använder era uppgifter inom koncernen för att kunna fullfölja avtalet gentemot er. Vi förbehåller oss rätten att logga ert IP-nummer vid beställning. Ni har enligt Personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om er. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan ni begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via kundservice@sportofsweden.com.